Králík v hořčičné omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jednotlivé porce králíka osolte ze všech stran a nechte 30 minut až hodinu při pokojové teplotě odležet.

2. Rozpusťte máslo ve velké pánvi s poklicí. Maso osušte papírovou utěrkou a orestujte na másle dozlatova ze všech stran. Opečené kousky masa přemístěte do mísy. Do pánve vhoďte jemně nakrájenou šalotku a osmažte ji dozlatova (3–4 minuty).

3. K šalotce přilijte víno a zvyšte plamen. Odvařte z pánve všechny připečené kousky masa. Přidejte do ní hořčici a tymián a přilijte ½ hrnku vody. Za stálého promíchávání přiveďte k varu. Podle chuti dosolte.

4. Vložte do omáčky kousky masa, obalte je v ní a ztlumte plamen. Přikryjte poklicí a na velmi mírném plameni duste asi 45 minut.

5. Když je maso měkké, opatrně ho přesuňte na talíř. Plamen opět zvyšte a omáčku vařte zprudka tak dlouho, dokud se nezredukuje na polovinu. Odstavte a vmíchejte smetanu a většinu petrželky. Omáčku promíchejte a vraťte do ní králíka.

6. Pěkně ho v ní obalte, posypte zbylou petrželkou a ihned servírujte, nejlépe s novými bramborami.

Poznámka k receptu

Místo hrubozrnné hořčice lze v tomto případě úspěšně použít i plnotučnou hořčici.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...