Výborný španělský ptáček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plátky masa lehce naklepejte přes fólii, díky tomu se nepotrhají jeho jemná vlákna. Pak maso osolte a opepřete.

2. Každý plátek potřete hořčicí a na kraj vyskládejte čtvrtku vejce, dvě okurky, špalíček špeku a kousek klobásy.

3. Kraje masa přehněte přes náplň a pevně zaviňte. důkladně svažte kuchyňskou nití.

4. Cibuli a zbylý špek nakrájejte na kostičky. V papiňáku rozehřejte sádlo a po částech ptáčky opečte ze všech stran dozlatova. Do výpeku přidejte cibuli a špek, nechte zezlátnout a zaprašte hladkou moukou.

5. Do hrnce vraťte ptáčky, zalijte vývarem a lákem z okurek, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste hodinu doměkka. Ptáčky vyndejte na velký talíř a odstraňte nit.

6. Omáčku propasírujte přes husté síto a znovu do ní naskládejte maso. Hrnec vraťte na plotnu a jeho obsah prohřejte. Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...