Rostbíf se zeleninou

Seznam surovin

  • hovězí maso 600 gramů (roštěnka - nízký roštěnec)
  • olej (na opečení masa)

Na marinádu:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce prošleháme hořčici, olej, worcesterskou omáčku a whisky. Do této marinády vložíme očištěné maso a necháme ho alespoň 5 hodin rozležet. Pak ho vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a zvolna pečeme asi 30 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

Šalotky oloupeme a podle potřeby překrájíme, žampiony očistíme. V kastrolu rozehřejeme olej a celé žampiony s překrájenými šalotkami na něm krátce osmahneme. Podlijeme je červeným vínem a vývarem, ochutíme rajským protlakem a solí a omáčku zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr omáčku podle potřeby dochutíme částí marinády, která zbyla z masa.

Upečené maso vyjmeme z pekáčku, zabalíme ho do alobalu a necháme odpočinout. Rostbíf podáváme teplý nebo studený, nakrájený na plátky a doplněný připravenou omáčkou.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte k rostbífu pečené brambory nebo rýži, ale pokud ho podáváte studený, je vhodný dobrý chléb.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...