Nízký roštěnec s šalotkovou omáčkou

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm steak asi 2 - 4 minuty z každé strany. Pak steak osolte, opepřete, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odležet.

2. Mezitím připravte omáčku: v pánvi nechte asi 1 - 2 lžíce vypečené šťávy, zbytek slijte. Na šťávě opečte nadrobno nasekané šalotky a zalijte je vývarem. Vařte asi 10 minut, dokud se nezredukuje asi na 5 lžic. Pak přidejte nasekanou petrželku a pánev stáhněte z plotny. Přidejte studené máslo a vymíchejte jemnou omáčku. Podávejte se steakem a jednoduchým salátem.

Poznámka k receptu

Nízký roštěnec je jeden z nejdostupnějších druhů masa na steaky, bez problému ho koupíte i v supermarketu. Dodržte čas opékání i odpočinek masa a odměnou vám bude pevný kousek s jemnou chutí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...