Hovězí steak a salát tabouleh z quinoni

Seznam surovin

Maso:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do menšího rendlíku nalijte asi 200 ml vody a přiveďte ji k varu. Vsypte quinou a nechte vařit 15 minut.

2. Mezitím rozpalte pánev se lžící oleje. Roštěnec opékejte z každé strany asi 2 - 3 minuty, záleží na tloušťce a vyzrálosti masa a na tom, zda je chcete mít více, či méně propečené. My jsme zvolili kratší úpravu, aby bylo šťavnaté. Maso sundejte z pánve, teprve teď osolte a opepřete a nechte alespoň 5 minut odpočinout (ideálně na mřížce), aby se „zatáhlo“ a šťáva zůstala uvnitř.

3. Rukolu a petržel omyjte a důkladně osušte. Rukolu natrhejte na kusy, petrželovou nať nasekejte nadrobno. Rajčata pokrájejte na kousky. Uvařenou quinou sceďte a propláchněte studenou vodou, promíchejte s rajčaty, petrželí, citronovou šťávou, olivovým olejem a rukolou. Podle chuti osolte.

4. Steak nakrájejte na tenké plátky, kousky masa naskládejte na salát, můžete ještě dosolit hrubou solí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...