Hovězí steak a salát tabouleh z quinoni
Seznam surovin
Maso:
- hovězí maso 150 gramů (vysoký roštěnec)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl hrubá 1 lžička
- pepř černý 1 lžíce (mletý)
Salát:
- rukola 3 hrsti
- petržel hladkolistá 1 svazek
- quinoa 3 lžíce
- rajčátka cherry 6 kusů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Do menšího rendlíku nalijte asi 200 ml vody a přiveďte ji k varu. Vsypte quinou a nechte vařit 15 minut.
2. Mezitím rozpalte pánev se lžící oleje. Roštěnec opékejte z každé strany asi 2 - 3 minuty, záleží na tloušťce a vyzrálosti masa a na tom, zda je chcete mít více, či méně propečené. My jsme zvolili kratší úpravu, aby bylo šťavnaté. Maso sundejte z pánve, teprve teď osolte a opepřete a nechte alespoň 5 minut odpočinout (ideálně na mřížce), aby se „zatáhlo“ a šťáva zůstala uvnitř.
3. Rukolu a petržel omyjte a důkladně osušte. Rukolu natrhejte na kusy, petrželovou nať nasekejte nadrobno. Rajčata pokrájejte na kousky. Uvařenou quinou sceďte a propláchněte studenou vodou, promíchejte s rajčaty, petrželí, citronovou šťávou, olivovým olejem a rukolou. Podle chuti osolte.
4. Steak nakrájejte na tenké plátky, kousky masa naskládejte na salát, můžete ještě dosolit hrubou solí.
Načítám komentáře...