Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steaky osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran orestujte do požadovaného stupně propečení. Pak steaky přendejte na talíř, zakryjte dalším talířem nebo fólií a nechejte odpočívat. Do stejné pánve vlijte trošku vývaru a nechejte na mírném plameni rozpustit připečené kousky masa. Pánev z plotny odstavte. Přilijte koňak, pánví zatřeste a obsah zapalte. Až alkohol shoří, vlijte zbytek vývaru a přidejte kuličky pepře. Vařte, dokud tekutinu nezredukujete asi na polovinu. Nakonec přilijte smetanu, snižte teplotu a nechejte vařit, dokud omáčka nezhoustne. Steaky podávejte přelité omáčkou.

Poznámka k receptu

Jako příloha se hodí opečené brambory nebo steakové hranolky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...