Texaská kuřecí křídla

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Omytá křídla vložte do větší misky, posypte solí, pepřem a paprikou a nechte alespoň 30 minut odležet. Mezitím si připravte marinádu.

2. V pánvi rozpalte máslo, přidejte protlak, hořčici, citronovou šťávu, nasekaný česnek a cukr. Směs míchejte metličkou, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Přidejte bourbon a nechte odpařit alkohol. Nechte vychladnout a pak do marinády naložte křidýlka. Marinujte alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

3. Rozpalte gril a nastavte ho na nepřímé grilování. Teplota by tentokrát měla být poměrně nízká, asi 170 °C. Vložte na gril křidýlka, přiklopte poklicí a pečte asi 40 minut. Ke konci tepelné úpravy poklici odklopte a křidýlka prudce ogrilujte, aby získala křupavou kůžičku.

Poznámka k receptu

Pikantní a s jemnou stopou bourbonu v chuti – tohle je jediný recept na křidýlka, který na léto potřebujete znát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...