Kuřecí řízek s červenou a zelenou paprikou
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 200 gramů
- paprika zelená 2 kusy
- paprika červená 2 kusy
- kuře 4 kusy (kuřecí řízky)
- citron 1 kus
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- smetana na vaření 150 mililitrů (12%)
- pepř bílý
- sůl
Postup přípravy
1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozkrojte papriky, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na nudličky.
2. Kuřecí řízky lehce naklepejte, zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a poprašte moukou.
3. V hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte do něj máslo, a když začne pěnit, smažte řízky z jedné strany 5 minut a z druhé 4 minuty.
4. Hotové řízky přesuňte na nahřátý talíř a nechte v teple.
5. Nakrájené papriky přisypte do stejné pánve, osolte, lehce je osmažte, promíchejte a chvilku duste pod pokličkou. Do zeleninové směsi vložte řízky, zalijte vše smetanou a prohřejte.
6. Podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Do smetany můžete přidat špetku mleté pálivé papriky.
Načítám komentáře...