Kuřecí marináda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře celé, porcované nebo křídla můžeme marinovat potíráním marinádou zevně i zevnitř. V případě prsních řízků, které nakrájíme na plátky a dlaní lehce naklepeme, vkládáme do marinády maso
celé. Do marinády můžeme vkládat i maso nakrájené na kostičky nebo proužky.

Všechny ingredience v míse dobře promícháme a kuřecí maso do něho naložíme a necháme nejlépe 24 hodin marinovat v chladu.

Marinované maso můžeme péci, dusit, nebo grilovat. Zbylou marinádu využijeme na podlévání při dušení nebo potírání během pečení. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík a špenát.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...