Bramborové špecle s kuřecím ragú

Seznam surovin

Na ragú:

Na špecle:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Studené brambory prolisujeme do mísy, smícháme je s vejci a solí a přidáme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko. Protlačíme ho přes síto na kapání nebo halušky do hrnce s vroucí osolenou vodou a jakmile špecle vyplavou na hladinu, vaříme je ještě asi minutu (těsto uvaříme alespoň ve dvou várkách). Pak je vybereme cedníkem, nasypeme do ledové vody a po zchladnutí je scedíme.

Mezitím uvaříme ragů. Maso nakrájíme na menší kostky, opečeme je zprudka v kastrolu na oleji, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky, přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme. Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar nebo vodu, dobře rozšleháme a přivedeme k varu.

Do tohoto základu přilijeme smíchané smetany a přivedeme k varu. Pak omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme maso se štávou, kterou pustilo, a zvolna vaříme.

Zbytek papriky nakrájíme na proužky, houby na větší kostky, vše zprudka orestujeme na olivovém oleji, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs vmícháme do ragú s masem a podle chuti přisolíme.

Špecle ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo napaříme a podáváme s ragú.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...