VEJCE VE SKLENIČCE S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na dno hrnce dejte utěrku, asi do poloviny naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Nahřejte 4 zavařovací sklenice o objemu 150–200ml a asi do 1/ 3 naplňte bramborovou kaší. Do každé sklenice vyklepněte vejce a uzavřete ji (vejce vařením zvětší objem, měla by tedy mít pod víčkem ještě místo). Dejte je do hrnce s jemně bublající vodou, sklenice by měly být téměř ponořené. Vařte asi 12–15 minut nebo dokud bílek nebude ztuhlý, ale žloutek stále tekutý.

2. Než se vejce uvaří, nasucho opečte krajíčky bílého chleba dozlatova. Hotová vejce osolte, posypte nasekanou pažitkou a ihned podávejte s chlebem, kterým můžete vejce s kaší promíchat.

Poznámka k receptu

Oblíbené britské jídlo se v originále jmenuje coddled eggs, tedy rozmazlená vejce. Vyzkoušejte je a nechte se rozmazlovat už od snídaně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...