Slané tyčinky
Seznam surovin
- listové těsto 400 gramů
 - tyrolský špek 20 plátků (tenké plátky)
 - sýr s modrou plísní 50 gramů
 - vejce 1 lžíce
 - smetana zakysaná 2 lžíce
 - semínka slunečnicová 2 lžíce
 - rajčata sušená 2 lžíce (nakrájená)
 - bylinky 2 lžíce (nasekané)
 - česnek 2 stroužky
 - sůl 1 lžička
 - mouka (na vál)
 
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky široké 2 cm a dlouhé asi 15 cm. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou.
Třetinu tyčinek posypeme nastrouhaným sýrem a slunečnicovými semínky, třetinu sušenými rajčaty a nudličkami tyrolského špeku a poslední třetinu bylinkami se solí a tenkými plátky česneku.
Tyčinky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova.
							
						
					




Načítám komentáře...