Housky a rohlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v 1 dl vlažného mléka, přidáme cukr a 3 lžíce mouky a necháme na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku, vmícháme sůl, přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka rozmíchaného se žloutkem a rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Pak těsto přeložíme na pomoučený vál. Chceme-li péct rohlíky, rozválíme těsto na obdélníkový plát silný asi 1 cm a široký 15 cm, nakrájíme ho na trojúhelníky, stočíme je od širší strany směrem ke špičce do rohlíků a ohneme je do pokovy. Housky splétáme ze tří válečků těsta, které na obou koncích k sobě dobře přitiskneme.

Rohlíky i housky přeložíme na vymazaný plech, necháme znovu vykynout, pak je potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem, posypeme kmínem, mákem, sezamem nebo jen hrubou solí a upečeme dozlatova při 185 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...