Křenová panna cotta
Seznam surovin
Panna Cotta:
- smetana na šlehání 350 mililitrů
 - cukr krupice 100 gramů
 - jogurt bílý 250 mililitrů
 - želatina 2 kusy
 - šťáva limetková (z jedné limetky)
 - křen 1 lžíce (strouhaný)
 
Jablka:
Granita:
- džus jablečný 250 mililitrů
 - cukr krupice 40 gramů
 - jalovec 4 kuličky
 - kopr (čerstvý)
 
Postup přípravy
1. Nejprve připravte panna cottu. Cukr, křen a smetanu dejte do rendlíku, pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte jogurt, krátce prošlehejte a hned stáhněte z plotny, aby se nesrazil. Promíchejte a nechte trochu zchladnout. Želatinu nechte nabobtnat v ledové vodě, pak ji přidejte k základu na panna cottu (musí být stále ještě teplý, ale ne vroucí) a přeceďte. Panna cottu rozdělte do skleniček a nechte vychladit v lednici.
2. Připravte jablka: oloupejte je a odstraňte jádřince (slupky a jádřince nevyhazujte, budou se ještě hodit). Cukr a vodu přiveďte k varu, přilijte šťávu z ½ limety a ještě teplou směs nalijte na jablka. Nechte zchladnout.
3. Připravte granitu. Do hrnce vlijte džus, přidejte cukr, ořez z jablek, stonky z kopru a rozdrcené kuličky jalovce. Přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte 10 minut luhovat. Pak tekutinu přeceďte, a když vychladne, dejte ji zmrazit. Nakonec ji naškrabejte vidličkou. Panna cottu podávejte s ochucenými jablky, granitou a snítkami kopru.
							
						
					


Načítám komentáře...