Tuňákové muffiny
Seznam surovin
- mouka celozrnná 1 hrnek
 - cuketa 1 kus (menší)
 - tuňák v oleji 1 kus (Calvo)
 - vejce 2 kusy
 - semínko lněné 1 lžíce
 - hořčice plnotučná 1 lžička
 - sýr 100 gramů (nastrouhaný)
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - sůl 1 špetka
 - pepř 1 špetka
 
Postup přípravy
1. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku.
2. Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra.
3. Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.
Poznámka k receptu
- Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.
 - Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.
 
							
						
					




Načítám komentáře...