Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ředkvičky omyjte, osušte, odstraňte z nich listy, 3 ředkvičky odložte stranou a ostatní bulvy nakrájejte na tenká kolečka nebo půlkolečka (můžete je i nastrouhat na hrubém struhadle, pak je ale nechte asi 15 minut stát v cedníku, aby se z nich vyloučila voda). Lístky řeřichy opláchněte a nechte na cedníku okapat. Nakládaný pepř nahrubo nasekejte.

2. Tvaroh vložte do misky, osolte ho, přidejte zelený pepř, jogurt a větší část nakrájených ředkviček a všechno dobře promíchejte.

3. Pečivo namažte silnější vrstvou pomazánky a povrch ozdobte nakrájenými zbylými ředkvičkami a lístečky řeřichy.

Poznámka k receptu

Do pomazánky můžete přidat třeba i nastrouhaná vajíčka uvařená natvrdo (bude vydatnější) nebo sýr s modrou plísní. Pomazánka je určena k rychlé spotřebě. V lednici vám sice vydrží do druhého dne, ale z ředkviček se za tu dobu vyloučí voda, čímž pomazánka zřídne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...