Obložené topinky s ředkvičkami, pórkem a vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ředkvičky očistíme, přepůlíme a nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a krátce je podusíme. Pak přidáme pórek a když lehce změkne, přilijeme rozmíchaná vejce. Vše osolíme a mícháme, dokud vejce trochu nezhoustnou (nesmí být zcela tuhá). Stáhneme je ihned z ohně a občas promícháme, aby směs na dně neztuhla.

V jiné pánvi rozehřejeme olej a plátky chleba na něm opečeme z obou stran dokřupava. Každý plátek potřeme podle chuti stroužkem česneku (můžeme ho ale vynechat), obložíme míchanými vejci s ředkvičkami a pórkem, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Máte-li doma houby (třeba v mrazničce), poduste je na cibulce, zalijte vejci, osolte, opepřete a rozmíchejte. Smaženici rozdělte na křupavé topinky, ozdobte kolečky rajčat a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...