Krevetový koktejl II
Seznam surovin
- vejce 6 kusů (křepelčí )
 - krevety 200 gramů
 - olej olivový 1 lžíce
 - sůl
 - šťáva citronová 2 lžíce
 - majonéza 2 lžíce
 - smetana na šlehání 2 lžíce (ušlehaná)
 - salát ledový 1 kus (menší )
 - kopr
 - limetka
 - rajčata
 - pepř černý (drcený)
 
Postup přípravy
Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo a oloupejte je.
V pánvi rozžhavte lžíci oleje, vsypte do něj čerstvé krevety, rychle je opečte, nasypte do studené mísy, posypte nasekanou petrželkou, solí, pepřem, pokapejte citronovou šťávou a promíchejte.
Do sklenic nebo misek rozdělte omytý, okapaný a na kousky natrhaný ledový salát, přidejte na půlky nakrájená vajíčka a krevety.
Rozmíchejte majonézu se solí, pepřem, lžící citronové šťávy a 2 lžícemi ušlehané šlehačky, rozdělte do pohárů, ozdobte koprem, dílky limetky a rajčete.
							
						
					




Načítám komentáře...