Masový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jedno těsto rozválíme na pomoučeném válu na větší kruhový plát a vyložíme jím máslem vymazanou půlkulatou formu tak, aby přesahovalo přes okraje formy.

Vnitřky vinné klobásy vymačkáme do mísy. Přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, nastrouhané cibule a tymián a dobře promícháme. Do formy stěstem dáme vrstvu klobásové směsi, na ni rozložíme plátky šunky a potřeme je hořčicí. Přidáme znovu klobásovou směs a vrstvu šunky, kterou potřeme hořčicí a toto zopakujeme ještě dvakrát, až vytvoříme 4 vrstvy.

Druhé těsto také rozválíme na plát, vykrojíme zněj kruh a vjeho středu vykrojíme ještě malé kolečko, kterým bude unikat pára při pečení. Kruhem zakryjeme náplň ve formě a přebytečné okraje spojíme a zarolujeme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi hodinu, dokud není koláč dobře propečený. Necháme ho asi 15 minut zchladnout a podáváme ho ještě teplý nebo nakopak studený.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...