Dýňový mandlový koláč

Seznam surovin

Těsto:

Dýňová pěna:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žloutky utřete s cukrem do pěny. V jiné míse vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkům vmíchejte všechny ostatní přísady a nakonec zlehka zatřete sníh z bílků. Těsto by mělo být tekutější (případně přidejte trochu mléka).

2. Troubu předehřejte na 170 °C. Koláčovou (nebo lépe dortovou) formu vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi. Vlijte do ní těsto a povrch posypte mandlovými lupínky. Pečte asi 40 minut.

3. Na pěnu vyšlehejte smetanu do husta, nakonec pomalu do ní zašlehejte pyré, cukr a mandlový likér.

4. Hotový koláč potřete pěnou nebo ji k němu podávejte.

Poznámka k receptu

Jednoduchý a šťavnatý moučník ze surovin, které nejspíš budete mít i ve spíži. Lahodná pěna mu pak značně zvýší pochoutkové skóre! Ke koláči se uplatní také zmrzlina nebo zakysaná smetana.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...