ZELENINA V TEMPUŘE

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte dip: všechny suroviny kromě chilli papričky dejte do nádoby vhodné na mixování a rozmixujte je dohladka. Podle potřeby nařeďte vodou, měly by stačit 2 lžíce. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do dipu.

2. Připravte zeleninu: brokolici rozeberte na růžičky, mrkev nakrájejte na tenké špalíč- ky, brambory na plátky, fazolky nechte vcelku. V hlubokém talíři vidličkou šlehejte obě mouky, prášek do pečiva a perlivou vodu, dokud nezískáte hladké těsto, podobné palačinkovému. V menším hrnci se silným dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje. Kousky zeleniny obalujte v těstíčku, vkládejte do vroucího oleje a osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte s připraveným dipem.

Poznámka k receptu

Tajemství tempury je v rozmanitosti, proto byste vždy měli podávat alespoň čtyři druhy zeleniny.

Tip: Kromě našeho výběru surovin můžete použít i květák, ředkev, plátky cukety nebo třeba přidat krevety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...