Pečený lilek se šalotkovou vinaigrette

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilek oloupejte, podélně rozkrojte, na řezné straně nařežte do mřížky a osolte ho. V pánvi rozpalte olej a lilek zprudka opečte dozlatova. V rendlíku prohřejte ocet, 2 lžíce cukru a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte miso a nechte zchladnout. Piniová semínka opražte na pánvi nasucho.

2. Zchladlou pastu vetřete do lilku, dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 30 minut, dokud nezměkne. Šalotku nasekejte najemno. V misce prošlehejte balsamico s olejem a lžičkou cukru, přidejte šalotku, část nasekané petrželky a olivy. Jakmile je lilek hotový, přendejte ho na talíř, zakápněte šalotkovou vinaigrette a podávejte posypané zbylou petrželkou a opraženými piniovými semínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...