Lilek a la parmigiana (Melanzane alla parmigiana)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.

2. Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.

3. Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200°C po dobu asi patnácti minut.

Poznámka k receptu

Grily švýcarské značky Outdoorchef – plynové, na uhlí i elektrické – vám udělají radost, pokud byste rádi něco sofistikovanějšího. Švýcarská značka totiž vyzrála na všechny běžné grilovací trable. Zůstalo jen pohodlné, rychlé a zdravější grilování.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...