POKE TOPOKKI

Seznam surovin

Poke:

Maso:

Nakládaná cibulka:

Nakládaná mrkev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě (na 1 díl rýže použijte 1,5 dílu vody). Připravte nakládanou cibuli: cibuli nakrájejte na kolečka, v rendlíku smíchejte zbylé ingredience, svařte je a nechte zchladnout. Přelijte jimi cibuli a nechte odležet.

2. Lososa nakrájejte na kostičky o hraně 1cm, zalijte ho sezamovým olejem a sójovou omáčkou a nechte odležet v lednici. Majonézu smíchejte s omáčkou Topokki a také odložte do lednice.

3. Mango nakrájejte na kostičky, avokádo rozpulte, odstraňte pecku a vyjměte dužinu ze slupky. Nakrájejte ji na tenké plátky a opatrně stočte do růžičky.

4. Mrkev nakrájejte na nudličky julienne, zasypte cukrem, solí, sezamem a nechte zkřehnout. Marinovaného lososa smíchejte s ochucenou majonézou.

5. Do misky dejte rýži, na ni avokádovou růži, kostky manga, mrkev, nakládanou cibulku, výhonky mungo, edamame a lososa. Posypte ho černým a bílým sezamem, jarní cibulkou, koriandrem a podávejte.

Poznámka k receptu

Z havajské misky plné ovoce, zeleniny a marinovaných ryb je právě hit sociálních sítí. Až ji ochutnáte, rychle pochopíte proč. Úspěch tohohle jídla tkví v nejvyšší kvalitě surovin – ne dost čerstvý losos, nezralé mango nebo avokádo ho dokážou úplně zničit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...