Fathead pizza

Seznam surovin

Na těsto:

Obloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Strouhaný sýr vložte společně s krémovým do menšího hrnce a na mírném plamenu je rozehřejte. Smíchejte tak, aby se vytvořila jemná hmota. Přidejte mandlovou mouku, sůl, pepř, nasekané bylinky podle chuti a vše důkladně smíchejte. Poté směs odstavte a vmíchejte vejce. Hmotu důkladně propracujte tak, aby vzniklo pevnější těsto.

2. Těsto vložte mezi dva pečicí papíry a rozválejte je asi na 0,5cm placku. Odstraňte horní papír a rovnoměrně je propíchejte vidličkou. Vyválené těsto přemístěte i s pečicím papírem na plech a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 15 - 20 minut.

3. Korpus na pizzu vyndejte z trouby, potřete ho rajčatovou polpou, poházejte cibulí, plátky žampionů, rozpůlenými cherry rajčaty a navrch rozklepněte vejce. Nakonec pizzu posypte sýrem a pečte dalších 5 - 10 minut podle druhu použitých ingrediencí. Podávejte ji teplou, posypanou listovým salátem a zakápnutou olivovým olejem.

Poznámka k receptu

„Pizza je jedno z jídel, která jsou dobrá, i když jsou špatná,“ říká Janina, která tohle jídlo dodnes miluje, jen si dělá nízkosacharidovou verzi. Díky své křupavosti je lepší než ta z tradičního těsta. Obložit ji můžete čímkoli, třeba drcenými rajčaty, žampiony, sýrem, vejci...

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...