
Do mísy prosejeme mouku, přimícháme sůl, brambory, rozdrobené droždí, asi 0,5 dl vlažné vody a zpracujeme těsto, do kterého vmícháme olej a řádně ho prohněteme. Zakryjeme ho v míse fólií a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Mezitím připravíme náplně. Na první smícháme drcená rajčata s bazalkou, oreganem, cukrem a osolíme. Artyčoky, rajčátka a mozzarellu nakrájíme na kousky, pancetu na proužky.
Na druhou náplň smícháme máslo s ricottou a osolíme. Nakrájíme sýry, roketu pokapeme olejem.
Brambory na obě náplně nakrájíme na plátky, spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme odkapat.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučeném válu a přeložíme na plech s papírem na pečení. Jednu potřeme ochucenými rajčaty, druhou krémem z ricotty, pizzy doplníme ostatními surovinami kromě parmazánu a rokety, které přidáme až těsně před dopečením, a pečeme asi 20 minut při 250 °C.
Načítám komentáře...