Segedínský guláš I.

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na větší kostky a osolte. V kastrolu rozpusťte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte na ní nasekanou cibuli. Až zesklovatí, přidejte lžičku mleté papriky, kmín a maso. Dobře promíchejte a podlijte hrnkem vývaru. Přikryjte poklicí a nechte maso dusit.

2. Po půlhodině přisypte k masu do kastrolu pokrájené kysané zelí, zalijte zbytkem vývaru, promíchejte a duste dalších 30 minut.

3. Na závěr přidejte lžíci rajčatového protlaku a zakysanou smetanu a dobře vše rozmíchejte. Guláš podle chuti dosolte a znovu přiveďte k varu. Pak plotnu vypněte a podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Poznámka k receptu

Máte rádi hutné omáčky? Přidejte do guláše na kostky pokrájenou bramboru. Buď se sama rozpadne během vaření, nebo ji rozmačkejte vidličkou. Guláš tak nenásilně zahustíte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...