Marinované lilky s gratinovanou mozzarellou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilek nakrájíme podélně na silnější plátky, osolíme a potřeme pestem. Necháme 10 minut marinovat.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme drcená rajčata, česnek, bujón, černé olivy, oregáno a sůl. Omáčku provaříme a dochutíme bazalkovým pestem.

Lilky opečeme z obou stran na pánvi a nakonec přidáme plátek mozarelly. Podlijeme hotovou omáčkou a necháme zapéct ve vyhřáté troubě na 180°C (cca 10 minut). Podáváme např. s bramborovo-chřestovým nákypem s mrkvovou pěnou nebo s bramborovou kaší.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...