Hubník

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené houby, společně podusíme asi 10 minut a směs necháme trochu prochladnout. Žemle nakrájíme na kostky a zvlhčíme je vývarem.

Prochladlou houbovou směs přesypeme do mísy, přidáme rozkvedlaná vejce, jemně nasekanou petrželku a zvlhčené žemle, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a dobře promícháme.

Směs naplníme do pekáčku vymazaného máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Hotový hubník nakrájíme a podáváme ho teplý nebo i studený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...