ŠPENÁTOVÝ QUICHE

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce ušlehejte do pěny. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko, směs vlijte k vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Vlijte ho do vymazané formy, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, aby těsto trochu vyběhlo a zezlátlo.

2. Připravte náplň: vejce prošlehejte s najemno nastrouhaným parmazánem, vmíchejte špenát a podle chuti osolte a opepřete. Nalijte náplň na korpus, vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne.

Poznámka k receptu

I když nejde o klasický quiche z křehkého těsta, bude vám tahle slaná varianta z univerzálního těsta chutnat. Kombinace parmazánu, vajec a špenátu totiž funguje vždycky.

KOLÁČOVÁ FORMA O PRŮMĚRU 22CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...