Strojkové cukroví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme se škrobovou moučkou, cukrem a práškem do pečiva, přistrouháme ztužený tuk, přidáme vejce, žloutek a citronovou šťávu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.

Pak těsto znovu propracujeme, vtlačíme ho do ručního mlýnku s nástacem na cukroví a vystupující pruh těsta krájíme na požadovanou délku. Kousky těsta klademe na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.

Upečené kousky necháme vychladnout, pak je po dvou slepíme zavařeninou a po zaschnutí vždy polovinu každého kousku potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme dobře zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...