Marcipánové měsíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Marcipánovou hmotu důkladně propracujeme s mletými mandlemi, bílkem, škrobovou moučkou, nastrouhanou citronovou kůrou, mandlovým likérem a citronovou trestí, až získáme tužší hladké těsto.

Připravené těsto přeložíme na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválíme ho na plát silný asi 0,5 cm. Formičkou z něj vykrojíme tvary měsíčků a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 - 12 minut (měsíčky nám po dopečení musí připadat ještě vlhké).

Upečené měsíčky necháme vychladnout a pak je poprášíme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...