Linecká jablíčka

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kakao a smetanu zapracujeme do lineckého těsta a necháme ho odležet. Jablka nakrájíme na kousky a podusíme je s cukrem v kastrůlku do husta. Vlnky rozmixujeme na jemnou drť, nasypeme je do mísy, přidáme podušená jablka, rozpuštěnou bílou čokoládu a na závěr strouhanku orestovanou na másle. Vše dobře promícháme a hmotu necháme vychladnout. Pak ji rozdělíme na 20 kousků a vytvarujeme z nich kuličky.

Kousek lineckého těsta odložíme stranou na stopky a bubáky. Zbytek těsta rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, nakrájíme ho na 20 čtverců, do každého zabalíme kuličku náplně a v ruce je vytvarujeme do tvaru jablíček. Z odloženého kousku těsta vytvarujeme 20 kuliček a párátkem je několikrát přimáčkneme na spodní části jablíček. Do každého uděláme špejlí otvor na stopku.

Jablíčka rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, přidáme k nim stopky vytvarované ze zbytku odloženého těsta a pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 165 °C. Do horkých upečených jablíček zasuneme stopky, podle chuti jablíčka posypeme kakaem a necháme je vychladnout.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...