Citronové košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku rozšleháme vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou a šťávou z citronů, změklým máslem a maizenou. Jakmile se vše spojí, postavíme kastrůlek na mírný plamen a za stálého míchání vaříme 7 - 9 minut, dokud nevznikne hladký krém. Krém necháme v chladu zakrytý fólií ztuhnout.

Z těsta vytvoříme váleček silný 2 cm a rozdělíme ho asi na 30 kousků. Kousky vtlačíme po vnitřním obvodu tukem vymazaných formiček na košíčky, naskládáme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C. Jakmile začnou okraje zlátnout, snížíme teplotu na 150°C a dopékáme ještě 5 minut. Hotové košíčky ihned opatrně vyklepneme a necháme vychladnout.

Krém naplníme do sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně jej nastříkáme do košíčků. Vrch krému posypeme zdobením a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...