Švestkové listové větrníčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na slabý plát, vykrojíme z něj čtverečky a každý na rozích úhlopříčně nařízneme ostrým nožem nebo rádýlkem.

Povidla smícháme se skořicí a rumem, naplníme je do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a do středu každého čtverečku nastříkáme malý kopeček. Vždy jeden cíp z každého rohu přehneme do středu přes náplň (vytvoříme větrníčky) a střed ozdobíme malými kousky švestek.

Větrníčky přeložíme opatrně na plech vyložený papírem na pečení, těsto potřeme rozšlehanými žloutky a větrníčky upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C. Pak je necháme vychladnout a podáváme co nejdříve, dokud jsou křehké. Podle chuti je můžeme posypat moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

vyměňte švestky a povidla za meruňky a meruňkový džem ochucený vanilkou.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...