Nezavinutý závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Nakrájíme ho na osm čtverců o velikosti asi 6 x 6 cm, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V hluboké pánvi roztavíme cukr, zalijeme ho trochou vody, přidáme citronovou kůru, skořici, hřebíčky a badyán a společně vše povaříme. Pak kůru i koření odstraníme, do pánve přimícháme ořechy a rozinky a dusíme asi 5 minut. Na závěr přidáme jablka a rum a zvolna dusíme, dokud nejsou jablka měkká.

Na čtyři dezertní talířky dáme trochu jablečné směsi, přidáme plátek těsta, opět trochu jablečné směsi, další plátek těsta a vše doplníme ušlehanou šlehačkou a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...