Pohankový chléb s lněnými semínky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pohankovou lámanku přelijeme v cedníku vařící vodou a necháme odkapat.

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl, mleté nebo jemně pokrájené koření, přilijeme vodu s rozpuštěným droždím, přidáme pohanku a mícháme nejméně 15 minut, dokud nevznikne tužší těsto (bude stále trochu lepkavé). Na závěr přimícháme lněná semínka, těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Pak těsto rozdělíme na pomoučeném válu na dvě poloviny, každou vytvarujeme do bochánku, přeložíme je na plech s papírem na pečení, necháme znovu asi 20 minut kynout a pečeme asi 50 minut při 170 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...