Domácí semínkový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl, mleté nebo jemně nakrájené koření a prolisovaný česnek, přilijeme vodu s rozpuštěným droždím a mícháme nejméně 15 minut, až vnikne hladké a tuhé těsto. Na závěr do něj vmícháme semínka, lehce ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Pak z těsta vytvarujeme na pomoučeném válu dva bochánky, položíme je na plech s papírem na pečení, necháme znovu asi 20 minut kynout a pečeme asi 40 minut při 170 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde