Domácí ořechový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme ho rozpustit. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl, umleté nebo jemně nakrájené koření, přilijeme vodu s rozpuštěným droždím a mícháme nejméně 15 minut, až vznikne hladké a tuhé těsto. Na závěr do něj vmícháme nasekané ořechy, lehce ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.

Pak z těsta vytvarujeme na pomoučeném válu dva bochánky, položíme je na plech s papírem na pečení, necháme znovu asi 20 minut kynout a pečeme asi 40 minut při 170 °C.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...