Domácí bramborový chléb s osmaženou cibulkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme dozlatova na oleji a necháme vychladnout.

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. V míse smícháme obě mouky a bramborové těsto, přidáme sůl a mletý kmín, přilijeme vodu s rozpuštěným droždím a mícháme nejméně 15 minut, dokud nevznikne tuhé hladké těsto. Na závěr do něj vmícháme osmaženou cibuli, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.

Pak těsto rozdělíme na pomoučeném válu na dvě části, každou vytvarujeme do bochánku, přendáme na plech s papírem na pečení, necháme znovu asi 20 minut kynout a pečeme asi 45 minut při 170 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde