Španělské Roscos

Seznam surovin

Na těsto:

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve ohřejeme olivový olej na těsto, vsypeme do něj anýz a chvíli ohříváme při nízké teplotě, aby olej získal anýzovou chuť a vůni. Necháme ho vychladnout a pak přecedíme.

V míse prošleháme vejce s cukrem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou, anýzovkou, dření vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku, mlékem a připraveným anýzovým olejem. Do velké mísy prosejeme polovinu mouky, přidáme špetku soli a droždí, přilijeme tekutou směs, promícháme a postupně přisypáváme tolik mouky, aby bylo těsto měkké, nelepivé a pružné (asi jako na koblihy). Hotové těsto necháme 30 minut kynout na teplém místě.

Z vykynutého těsta odebíráme menší kousky, uděláme z nich v dlaních kuličky a zploštíme je na placičky. V každé uděláme palcem uprostřed otvor a placičku kolem prstu vytvarujeme, až vznikne kroužek. Roscos klademe na lehce pomoučený vál a postupně je smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na sítu a pak je obalíme ve směsi moučkového cukru se skořicí a anýzem.

Poznámka k receptu

Roscos se mají správně tvarovat rukama. Udělejte z těsta placičky, v každé udělejte palcem uprostřed otvor a placičku kolem prstu vytvarujte, až vznikne kroužek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde