Palačinky s lesními jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Část těsta nalijeme na vymaštěnou pánev, rozlijeme ho krouživými pohyby pánví po celé ploše až do stran a opečeme z jedné strany. Pak palačinku opatrně obrátíme lopatkou nebo nadhozením nad pánev a opečeme i z druhé strany. Takto upečeme asi 8 palačinek.

Jahody rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmačkáme s vanilinovým cukrem a citronovou šťávou a uložíme v chladu. Obě smetany smícháme a vyšleháme do polotuha. Přidáme k nim rozmačkané jahody a jahodovou omáčku a znovu prošleháme.

Směs rozdělíme na palačinky, doplníme je zbylými jahodami (pokud použijeme zahradní, nakrájíme je na čtvrtky), palačinky přehneme na půlky, ozdobíme mátou nebo meduňkou, pocukrujeme a podáváme.

Recept na lité těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Využijte i jiné druhy ovoce, které máte právě k dispozici. V létě jsou výborné maliny, ostružiny, borůvky nebo broskve, v zimě třeba pomeranče nebo ananas.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde