Palačinky s mandlemi a karamelem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Část těsta nalijeme na vymaštěnou pánev, rozlijeme ho krouživými pohyby pánví po celé ploše až do stran a opečeme z jedné strany. Pak palačinku opatrně obrátíme lopatkou nebo nadhozením nad pánev a opečeme i z druhé strany. Takto upečeme asi 6 palačinek.

Mandle nasekáme v nožovém mixéru nahrubo. Smetanu ke šlehání smícháme s vanilinovým a skořicovým cukrem a vyšleháme do tuha. Přidáme zakysanou smetanu a polovinu karamelu a promícháme.

Směs rozdělíme na palačinky a přeložíme je na půlky. Každou posypeme nasekanými mandlemi, přelijeme zbylým karamelem, pocukrujeme a podáváme.

Recept na lité těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Pokud chcete připravit palačinky pro dospělé, třeba jako dezert na večírek, přidejte do šlehačky ještě trochu mandlového likéru (např. Amaretto) a pokapejte jím i hotové palačinky.

Nemáte-li mandle nebo chcete malou změnu, nahraďte je vlašskými nebo lískovými ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde