Smažený květ bezu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ze sodovky, mouky a škrobu připravíme řidší těstíčko. Pokud jej děláme více než jednu dávku, můžeme přihodit kousek ledu, aby těstíčko zůstávalo chladné.

Květenství zbavíme přebytečných stopek tak, aby zůstala jen část květenství nezbytná k tomu, aby květy držely při sobě. Stopky mají nepříjemnou vůni.

Máčíme květenství v těstíčku a velmi zprudka smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritéze. Jedině tak docílíme křupavě nadýchaného těstíčka.

Ihned podáváme a podle chuti sypeme skořicovým cukrem nebo přidáme rybízovou marmeládu.

Poznámka k receptu

Je třeba pracovat rychle a hned konzumovat, po vychladnutí ztrácí na chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde