Rychlé smaženky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na válu smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a tukem rozsekaným na kousky. Do středu uděláme důlek, rozklepneme do něj žloutky, přilijeme rum a vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto.

Připravené těsto ihned rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj formičkami různé malé tvary (například kytičky s kulatým otvorem) a zvolna je usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.

Horké smaženky přeložíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk, a ještě horké je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Poznámka k receptu

Místo obalení smaženek v cukru se skořicí k nim můžete připravit misky s ušehanou smetanou a jedním nebo více druhy marmelády, do kterých si budete horké smaženky namáčet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...