Boží milosti s bílým vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ze všech surovin vypracujte vláčné těsto, které zabalené do potravinářské fólie nechte minimálně 30 minut uležet v lednici.

2. Z těsta na pomoučněném vále vyválejte asi 1 mm silnou placku (tloušťka je stejná jako u nudlového těsta), ze které rádýlkem vykrajujte obdélníky o velikosti asi 12x3 cm.

3. Každý obdélník uvnitř podélně nařízněte a vzniklou dírkou provlečte jeden konec těsta.

4. Boží milosti smažte dorůžova z obou stran ve větším množství rozpáleného sádla nebo oleje (milosti musí v oleji plavat). Během smažení by se měly nafouknout a vyplavat na hladinu.

5. Usmažené milosti nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je posypte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

O masopustu se připravujeme na čtyřicetidenní předvelikonoční půst, takže si můžeme dopřát. Smažené boží milosti se u nás připravují po staletí, jejich tvar se liší kraj od kraje a někdy i vesnici od vesnice a domácnost od domácnosti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...