
Pokud vám nejdou lívanečky obrátit, dejte pánev na chvilku do trouby pod rozpálený gril. Těsto se na povrchu zatáhne a obracení pak bude snadné.
V míse rozmícháme kyšku s rozpuštěným máslem, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou na hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
Lívanečník (nejlépe litinový) rozehřejeme na střední teplotu, přidáme olej a když se rozehřeje, do každé prohlubně nalijeme asi 2 lžíce těsta a pomalu ho opečeme po obou stranách.
Postupně takto připravíme asi 20 lívanečků. Horké lívanečky podáváme pocukrované a doplněné ovocným džemem a napůl ušlehanou šlehačkou.
Pokud vám nejdou lívanečky obrátit, dejte pánev na chvilku do trouby pod rozpálený gril. Těsto se na povrchu zatáhne a obracení pak bude snadné.
Načítám komentáře...