Rýžový nákyp s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vařenou nebo dušenou rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme ji mlékem, přidáme krystalový i vanilinový cukr, skořici a sůl, dobře promícháme a dáme vařit na mírný oheň. Když se všechno mléko vstřebá, odstavíme rýži ze sporáku a necháme částečně zchladnout.

Pak do ní vmícháme žloutky a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného pekáčku, povrch poklademe očištěnými a na půlky nakrájenými jahodami, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a nákyp zapečeme dozlatova (asi 25 minut).

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde