Desetiminutové noky podle Zory Jandové

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci dáme vařit vodu. Do mísy vyklepneme vajíčko, přidáme jeden bílý jogurt, špetičku soli a zasypeme polohrubou moukou tak, aby vzniklo husté kapání, které stahujeme z polévkové lžíce do vroucí vody.

Odlepíme ode dna, a když noky za chviličku vyplavou, nabíráme je děravou naběračkou a dáme do misky.

Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme mražené ovoce (jahody, maliny, borůvky), které rozčvachtáme s trochou vody a s vanilkovým cukrem. Pozor, aby se ovoce nezačalo vařit. Lepší je pochopitelně ovoce
čerstvé.

Ovocnou směsí přelijeme noky, které se tím zchladí, takže se dá jídlo okamžitě konzumovat.

Přidá-li se do mouky nastrouhaný tvrdý sýr, sušený česnek, nasekané kopřivy nebo pórek vzniknou slané noky. Ty stačí posypat pažitkou nebo petrželkou. Sýr uvnitř lze vynechat a naopak je dobré jím jídlo posypat. Můžete během chvíle udělat v rámci jedné večeře a v jedné vodě variantu na sladko i na slano, ale kvůli soli v tomto pořadí, jak kdo má chuť.

Děti můžou pomáhat, zvládnou to i úplní (dospělí) začátečníci, jen je potřeba hlídat cákající vařící vodu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...