Tvarohové knedlíčky s omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku :

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody nasypeme do kastrůlku, zalijeme rumem, přisypeme cukr a zvolna je rozvaříme na hustou omáčku.

V sekacím strojku rozsekáme plátky chleba bez kůrky na drť. Do mísy dáme tvaroh, vmícháme do něj změklé máslo, přidáme mouku, drť z toastového chleba, vejce a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou, dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout.

Těsto na pomoučeném válu rozválíme na váleček o průměru asi 3 cm a rozdělíme jej na 12 kousků, z nichž vytvarujeme knedlíčky. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme ji a přidáme 3 lžíce cukru. Vodu přivedeme k varu, opatrně do ní vložíme knedlíčky a vaříme je asi 8 minut. Na talíři knedlíčky doplníme omáčkou a ozdobíme čerstvou meduňkou, popřípadě kousky čerstvých jahod.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...